7 december 2017 ugly-sneaker-trend-2018

Wordt de “UGLY” sneakertrend beeldbepalend in 2018 ?

Iedereen die een beetje wat van sneakers weet of op de hoogte blijft van de laatste trends op sneakergebied hebben deze wel al voorbij zien komen, de “Ugly” sneakers. De nieuwe trend voor 2018 is groot, lomp en vrijwel onmogelijk te combineren. En dat is nou net de filosofie achter deze trend. Kan jij het wel combineren dan ben je helemaal de man/vrouw.
Toch als je de grote modebladen mag geloven zoals bijvoorbeeld ELLE dan is de ugly sneaker toch iets wat wij geregeld gaan zien in het straatbeeld van 2018.

Nou is smaak iets waarover niet te wisten valt, ja toch. Maar ik persoonlijk vind deze trend niet echt heel erg mooi. De term Ugly is in mijn optiek precies goed gekozen. Toch zul je gaan zien dat grote merken als Adidas met de Kanye West (yeezy), maar ook merken als Prada en Luis Vuitton doen aan deze trend mee. En dat zijn toch niet de minste merken. Ik denk dan ook dat wij ons moeten voorbereiden op een straatbeeld waarin de oversized schoen een belangrijke speler zal zijn.

Op de vraag wie er verantwoordelijk is voor deze trend moeten we het antwoord een beetje schuldig blijven. Hoewel het er op lijkt dat deze trend is begonnen bij Kanye West al hebben wij daar geen hard bewijs voor. Ook het merk Balenciaga wordt als mogelijke “verdachte” gezien, en dat is niet helemaal vreemd als ik naar de onderstaande schoen kijk. Voor de duidelijkheid dit is een persoonlijke mening en heeft alles te maken met smaak waarover niet te twisten viel 😉

balenciaga-ugly-sneaker
Klik om te vergroten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.